bcc.jpg

BCC

DE KRACHT VAN EEN GOEDE RELATIE

 

BCC is één van de grootste elektro retailers in Nederland. Ooit begonnen als familiebedrijf heeft deonderneming inmiddels 58 filialen, verspreid door het hele land. Sinds december 2013 verzorgtGreuter (100% eigendom van GVT) de distributie van de goederen naar de BCC winkels. “Per dagversturen wij 300-400 pallets. Onze producten zijn waardevol. Wij zochten een vervoerder waarbijonze spullen in betrouwbare handen zijn”, aldus Jacco Timmerman, senior manager logistiek bij BCC.


Tot voor kort deed BCC zelf het transport naar de winkels vanuit het centrale magazijn op Schiphol.“We zijn daarmee gestopt, omdat het niet behoort tot onze core business” vertelt Timmerman. “Wijfocussen op verkoop en service. Het beleveren van winkels kunnen we veel beter aan eenprofessionele vervoerder overlaten. GVT heeft een enorm distributienetwerk in Nederland en eenprachtige vloot. Als grote speler op transportgebied kunnen zij ons heel veel bieden.”


De 11 chauffeurs die BCC in dienst had, werden door GVT overgenomen. “We hebben dat proceszorgvuldig doorlopen en goed begeleid. Het waren stuk voor stuk mensen met veel dienstjaren enmet hart voor de zaak. Voor hen was het een enorme verandering om als BCC-chauffeur met eenvaste distributieronde langs eigen winkels, opeens onderdeel te worden van een grootvervoersbedrijf. Dat was voor sommigen echt heel moeilijk.”


Timmerman hecht veel waarde aan een goede relatie. “Samen proberen om beter te worden,synergie te bereiken, dat heb ik altijd voor ogen. Wederzijds vertrouwen is daarbij cruciaal. Ennatuurlijk gaat er wel eens iets fout, zeker in zo’n beginfase. Dat weet je van tevoren, daar moet jeniet moeilijk over doen. Zolang het maar goed wordt opgepakt en snel wordt opgelost. Zolang je bijproblemen maar meteen de telefoon kunt pakken en ook ècht iemand aan de lijn krijgt. En juist daaris GVT heel goed in. Ze zijn zeer klant- en oplossingsgericht. Zo hebben we samen al een overslagpuntin Zwolle gerealiseerd en zijn er nu plannen voor een overslag in Tilburg.”


Dat GVT uiteindelijk als meest geschikte partij naar voren kwam, werd mede bepaald door het feitdat zij veel ervaring hebben met het vervoer van elektronica. Timmerman: “Sony en Samsung zijnook klanten van GVT. Dat zijn deels onze leveranciers. Wellicht kunnen we samen met deze partijennaar gezamenlijke oplossingen zoeken in de toekomst.”


Terugkijkend kan Jacco Timmerman constateren dat het goede gevoel dat hij had bij het tekenen vanhet 3-jarig contract met GVT, zeker waar is gemaakt. “Alles wat ik van tevoren had gehoopt over desamenwerking met GVT is uitgekomen. Ik heb een hekel aan het woord ‘ontzorgen’ maar dat is welprecies wat GVT voor ons doet. Ik ben dan ook vol vertrouwen over het verdere verloop van onzesamenwerking!”

OUr Reasons to Get Out of Bed in the Morning

and therefore you must be at GVT ...