tesla.jpg

Tesla

DYNAMISCH EN VEELEISEND

 

Tesla is een jong en snel groeiend bedrijf, toonaangevend in de moderne auto-industrie. DezeAmerikaanse producent van elektrische auto’s heeft in korte tijd een enorme populariteitverworven. Tesla is de enige autofabrikant ter wereld die direct aan de consument levert, zondertussenkomst van een importeur. In 2013 vestigde Tesla zich in Tilburg, waar logistiek manager SjefRensman verantwoordelijk is voor het totale transport pakket, inkomend en uitgaand.


“We hebben hier in Tilburg een assemblage hub, de enige in Europa. Dat betekent dat we de TeslaModel S hier in elkaar zetten, voor consumenten in de Europese Unie. De onderdelen komen uit onzeAmerikaanse fabriek in Californië”, vertelt Rensman. “Alle onderdelen en spare parts die webinnenkrijgen zijn geladen in containers. BTT verzorgt voor ons het complete inkomende pakket:vanuit Rotterdam of soms ook Antwerpen komen de containers veelal per barge naar Tilburg. Op hethele traject vanaf de fabriek in Fremont tot ons pand in Tilburg wordt maar een paar kilometer overde weg vervoerd: aan het begin en aan het einde. De rest is spoor of water.”

 

Flexibiliteit belangrijke voorwaarde voor samenwerking

Alle Tesla auto’s zijn build-to-order. Er wordt dus pas geproduceerd als het besteld is. Zeker in destart-up fase van een bedrijf, zorgt dat voor flinke pieken en dalen in de toevoer. Sjef Rensman: “Dieschommeling in volumes vereist een enorme flexibiliteit, niet alleen bij ons intern, maar ook bij onzelogistieke partners. Wij vragen echt heel veel van hen. Het mooie van BTT is dat ze dat altijd weerwaar maken. Hoe hoog onze eisen ook zijn, het is voor hen nooit een issue.”


Het huidige Tesla pand heeft een gering aantal docks, die heel efficiënt gebruikt moeten worden.“We hebben hiervoor een dedicated BTT rangeerder op het terrein, die zorgt dat er continu vollecontainers aan het dock staan. De barge terminal zit hier om de hoek, waardoor we heel snel  kunnenafroepen. En natuurlijk gebruiken we in tijden van grote aanvoer de BTT als opslaglocatie. Dat scheeltons heel veel demurrage in Rotterdam,” aldus Rensman.

 

Tweede vestiging

Binnenkort opent Tesla een tweede vestiging, 40.000 m², op De Vossenberg, praktisch naast de BargeTerminal. “Het is fantastisch om voor zo’n dynamisch en snel groeiend bedrijf te werken!” zegtRensman. “Zeker als je partners hebt zoals BTT, die goed meedenken in het ontwikkelen van nieuweconcepten en die meebewegen met al onze wensen. We zullen in de toekomst beslist nog veel mooiedingen samen gaan doen!”

 


 “Hoe hoog onze eisen ook zijn, dat is nooit een issue voor BTT!”

OUr Reasons to Get Out of Bed in the Morning

and therefore you must be at GVT ...