ID Logistics: een jong bedrijf met indrukwekkende staat van dienst

In 2001 richt ondernemer Eric Hémar (58 jaar) ID Logistics op in Frankrijk. Als logistiek dienstverlener richt het bedrijf zich in deze beginfase op retailers met groot formaat goederen (huis- en tuinmeubels, doe-het-zelf zaken). Al een jaar later, in 2002, opent ID Logistics zijn eerste buitenlandse vestiging in Taiwan. Zowel in Frankrijk zelf als in het buitenland breidt IDL flink uit, met nieuwe vestigingen in o.a. Brazilië, Spanje, China en Indonesië. Vanaf 2088 volgen er vestigingen in Polen, Rusland, Argentinië en Marokko.

In 2013 vindt de eerste grootschalige overname van een logistiek bedrijf plaats: het Franse CEPL, dat o.a. in Tilburg de logistiek voor Sony verzorgt, komt in handen van ID Logistics. Daarmee krijgt IDL voor het eerst voet aan de grond in Nederland. De IDL Benelux divisie wordt opgericht, met een hoofdkantoor in Tilburg. In de korte tijd van haar bestaan weet deze divisie een indrukwekkende hoeveelheid grote klanten aan zich te binden, met onder meer een range van producten in het luxe consumentengoederen segment. Meer en meer spitst IDL zich toe op e-commerce.

In 2019 volgt de uitbreiding naar de Verenigde Staten, door de overname van e-commerce specialist Jagged Peak. Eind 2021 neemt IDL GVT over en krijgt daarmee voor het eerst een transportspecialist in zijn gelederen. Begin 2022 verstevigt IDL zijn positie in de VS door de aankondiging van de overname van Kane Logistics, die in de zomer van 2022 geëffectueerd wordt. Volgens oprichter Eric Hémar maakt ID Logistics hiermee een van de belangrijkste internationale groeisprongen in de geschiedenis van het bedrijf.

Statistieken ID Logistics

 

ACTUALITÉS

  • 23 déc
    Willpower 2020 sera universellement enregistrée dans les livres d'histoire comme une année extraordinaire au cours de laquelle nous avons… En savoir plus