rail.jpg

Spoorvervoer

SPOORVERVOER

RAILPORT BRABANT

 

Railport Brabant is een belangrijke multimodale schakel die spoorvervoer tussen Tilburg en vele Europese en Aziatische bestemmingen mogelijk maakt. Samen met Barge Terminal Tilburg vormt Railport Brabant een trimodaal cluster dat garant staat voor maximale flexibiliteit en vervoerszekerheid en heeft voor elke vervoersvraag een oplossing voor handen. 

 

Spoorvervoer is vooral geschikt voor het vervoer van grotere volumes over (middel)lange afstanden. Steeds meer verladers zien vervoer per spoor als een duurzaam alternatief voor wegvervoer dat steeds duurder wordt en hinder ondervindt van verkeerscongestie. 

Railport Brabant verzorgt de op- en overslag van onder andere bulkgoederen, projectlading en andere conventionele ladingen. De geavanceerde railterminal is dankzij de vier lange opstelsporen uitstekend toegankelijk voor alle railoperators. Daarnaast beschikt Railport Brabant op de terminal over een ultramodern warehouse waar middels cross-docking de goederen uit containers kunnen worden overgeladen in continentale laadeenheden of vice versa. 

 

Voordelen van Railport Brabant:

  • Opstappunt voor spoorvervoer naar vele Europese en Aziatische bestemmingen.
  • Strategische ligging.
  • Hotspot Tilburg is het logistieke hart van Brabant.
  • 600 meter opstelsporen waardoor kostenefficient laden en lossen van treinen mogelijk is.
  • Cross-docking faciliteiten voor (inter)continentaal vervoer op de terminal.
  • Centrale regie voor overige logistieke activiteiten.
  • Zeer milieuvriendelijk en draagt bij aan duurzaam goederenvervoer.

 

GVT Group of Logistics is lid van Rail Cargo information Netherlands. Het voorlichtingsbureau Rail Cargo heeft als primaire doel de mogelijkheden en voordelen van het spoorgoederenvervoer inzichtelijk te maken voor potentiële klanten van het spoor. Naast een website met uitgebreide informatie, een zoekmachine voor spoordiensten (www.railscout.nl) en een jaarlijkse publicatie met belangrijke statistieken en ‘best practices’ (Spoor in Cijfers), organiseert Rail Cargo ook netwerkbijeenkomsten (Spoorcafé). De Stichting telt circa 85 leden/ bedrijven, actief in de spoorgoederensector en logistieke sector. Wil Versteijnen, directeur-eigenaar van GVT Group of Logistics, is bestuurslid van Rail Cargo. 

 

 

EEN AANTAL CIJFERS

van hoe wij te werk gaan
750

MEDEWERKERS

staan dagelijks tot uw dienst
1500000

ZENDINGEN

worden jaarlijks succesvol afgeleverd
50000

VERVOERDE CONTAINERS

per spoor per jaar

HIERVOOR KOMEN WIJ ELKE OCHTEND UIT ONS BED

en daarom moet je bij GVT zijn...