cocacola.jpg

Coca-cola

EEN GOEDE KLIK TUSSEN TWEE BEDRIJVEN

 

Vanaf januari dit jaar verzorgt GVT de opslag van de overflow voorraad van Coca-Cola. Dit zijn halve,hele en anderhalve literflessen die voor een iets langere periode in het magazijn staan (bijvoorbeelddoor de voorraadopbouw naar de zomer toe). Daarnaast had Coca-Cola extra opslagruimte nodigvanwege een grote verbouwing in hun eigen locatie. Kees Kroes is manager Logistics-Warehouse-Transport bij Coca-Cola en  is zeer te spreken over GVT: “Het is een no-nonsens bedrijf, waar ze dehanden uit de mouwen steken en dat is heel prettig samenwerken.”


Het feit dat GVT de opslag dichtbij de fabriek in Dongen kon verwezenlijken was zeker een pré. “Maarnatuurlijk hadden wij ook andere eisen” aldus Kroes. “De opslagruimte moest  inbraakvrij zijn envoldoen aan onze  veiligheidsnormen,  vochtigheid en warmte in het magazijn moest regelbaar zijn enhet voorraadsysteem moest gekoppeld kunnen worden aan ons SAP systeem.”


GVT voldeed aan het complete eisenpakket en kreeg een 3-jarig contract.  “Wat ik echt knap vind vanGVT is dat ze meteen heel voortvarend aan de slag gingen” vertelt Kees Kroes. “Ze hebben zichontzettend flexibel opgesteld. Zo is in één weekend de belijning in het gehele magazijn aangebracht. Ineen paar weken tijd moesten er maar liefst 18.000 pallets verhuisd worden naar de nieuwe locatie. Datis niet niks! GVT heeft de auto’s, de mensen en de kennis om zo’n operatie goed te laten verlopen.Niemand heeft daar een 9 tot 5 mentaliteit: ze gaan gewoon door totdat het werk af is, zonder gezeur.”


GVT draait voor Coca-Cola in een 3-ploegendienst, 24 uur per dag gaat de operatie door. Allemedewerkers van het bedrijf dat voorheen deze opslag verzorgde, zijn overgenomen. Kroes: “Zo blijft dekennis en ervaring behouden. Maar het getuigt ook van lef van GVT: je moet het toch maar aandurven!”


De pendels tussen het overflow magazijn en de fabriek worden voor een groot deel ook door GVTgedaan. Dit kan oplopen tot zo’n 100 ritten per dag. Daarnaast doet GVT ook repacking: alle leveringenvoor een grote klant worden omgestapeld op de kleinere Düsseldorf pallets, die zo de winkel in kunnen.“Waar ze wel erg aan moesten wennen is ons SAP systeem” vertelt Kroes. “Als ze in het magazijn eenverkeerde pallet pakken, zien we dat in Dongen binnen 1 minuut. SAP werkt zo minitieus dat je exactmoet opvolgen wat het systeem voorschrijft.”


Kees Kroes prijst ook de pro-actieve houding van GVT: “Zo hebben ze bijvoorbeeld 2 speciale losdocksgeplaatst, waardoor ze een truck met een zogenaamde walking floor binnen 6 minuten leeg trekken. Datgetuigt echt van meedenken, van het zoeken naar innovatieve oplossingen en dat vind ik geweldig. Demensen van GVT gáán ervoor, zijn trots op het bedrijf waarvoor ze mogen werken, hebben dat specialeGVT dna. En dat zie je bij ons ook terug: wij hebben Coca-Cola in de aderen, zijn trots op ons mooiemerk. Dat gevoel van trots bij beide partners zorgt voor een goede klik tussen de 2 bedrijven!”

Zo bedienen wij onze klanten

Klantencases