De Kempen.png

Containerterminal De Kempen in Budel-Weert officieel geopend

09/06/2017

 

Met een gezamenlijke druk op de knop openden burgemeester Jos Heijmans van Weert, Wetron directeur Paul Maas en Wil Versteijnen op 3 april de nieuwe multimodale containerterminal De Kempen in Budel-Weert. Feestelijke groene confetti spoot de strakblauwe lucht in.

 

Een lange adem en veel doorzettingsvermogen was er nodig om dit project tot een goed einde te brengen. Al in 2008 vonden de eerste gesprekken plaats, maar er waren in die afgelopen jaren heel wat hobbels te nemen en tegenslagen te verwerken voordat de terminal eindelijk een feit werd. Wil Versteijnen memoreerde het treffend in zijn speech: Ik heb soms, op weg hiernaartoe, bij de afslag Budel gedacht: zal ik maar weer omdraaien? Maar ik ben nu heel blij dat ik dat niet gedaan heb!

 

Het unieke feit dat de provinciegrens tussen Brabant en Limburg over het terrein van de containerterminal loopt, symboliseert meteen de grote waarde die de terminal heeft als verbindende draaischijf tussen Brabant Intermodal en Limburg Blueports. Wil Versteijnen benadrukte ook de belangrijke lokale functie van de terminal. We hebben in Tilburg gezien dat een containerterminal als een magneet werkt op grote bedrijven, die zich in de nabijheid willen vestigen. Ik voorzie dat hier hetzelfde gaat gebeuren. Er is nog voldoende grond beschikbaar en genoeg potentie voor groei.

 

Het streven is om binnen 5 jaar zo’n 10.000 containers op jaarbasis op terminal De Kempen te verwerken. Fase 2 van dit project is medio 2018 afgerond. Grenzend aan de terminal is dan een overslaglocatie van 20.000 m² gerealiseerd. Klanten kunnen dus niet alleen hun containers overslaan via de terminal, maar ook hun bulkgoederen opslaan in het nieuw te bouwen distributiecentrum.

 

Wilt u gebruik maken van onze containerservice op deze nieuwe terminal, neem dan contact met ons op.

Hiervoor komen wij elke ochtend uit ons bed

En daarom moet u bij GVT zijn...