PAY-OFF WE LEAD THE WAY HORIZONTAAL ZWART-ROOD.png

Girl power bij GVT!

29/06/2020

 

De logistiek staat bekend als een echte mannenwereld. Toch zien we bij GVT dat geleidelijk aan steeds meer vrouwen kiezen voor een baan in deze dynamische branche. Inmiddels bestaat ons personeelsbestand voor 12% uit vrouwen. Bij GVT moedigen we dat aan, omdat diversiteit tussen mannen en vrouwen zorgt voor een bepaalde balans op de werkvloer.

Om deze stijgende lijn door te zetten is het belangrijk dat vrouwen de magie van de logistiek ontdekken. Want als ze eenmaal in de logistieke sector werken, dan bevalt dat zo goed dat ze er vaak blijven. Dat is tenminste de ervaring van de vrouwen die hier aan het woord komen en die met veel passie vertellen over werken in de (mannen)wereld van de logistiek.

 

Jolanda van de Wouw, 51 jaar, in dienst sinds 2011

Functie: warehouse medewerker.

Werkt: 40 uur

 

“Ik maak alle zendingen klaar voor een schoenen-webshop. Dat is heel afwisselend, leuk werk. Geweldig toch om als vrouw met schoenen te mogen werken! Ik vind het echt keileuk hier tussen al mijn opgewekte collega’s. Ik was een van de eerste vrouwen die in het magazijn kwam werken. Nu zie je steeds meer vrouwen in de logistiek en dat is goed, want het is een heel leuke werkomgeving. Ik voel me echt heel erg op mijn gemak in deze mannenwereld. Als je als vrouw gewoon normaal met die mannen en jongens omgaat, dan is er niks aan de hand. Dan is het alleen maar hartstikke gezellig!”

 

Judith van Wijk, 23 jaar, in dienst sinds 2016

Functie: planner bij BTT.

Werkt: 36 uur

 

“Ik kwam hier 4 jaar geleden helemaal blanco binnen. Ik had gesolliciteerd als leerling vrachtwagenchauffeur, maar kwam terecht bij de planning op kantoor. De transportwereld heeft mijn interesse gewekt: het is heel veelzijdig en ik werk hier met veel plezier. Het leukste aan mijn werk zijn mijn collega’s, zo’n 10 tot 15 mannen waar ik de hele dag tussen zit. Zij maken mijn dag, echt waar! Die mannenhumor, daar moest ik in het begin wel aan wennen, maar tegenwoordig lach ik net zo hard mee!”

 

Regina Schoondermark, 44 jaar, in dienst vanaf 2016

Functie: chauffeur

Werkt: 40 uur, verdeeld over 4 dagen

 

“Ik rijd voor onze klant Solar en bezorg met mijn bakwagen zo’n 30 leveringen per dag in de prachtige regio Hoeksche Waard. Ik lever bij winkels, magazijnen maar ook bij particulieren aan huis. Ik los alles zelf met mijn pompwagen of steekwagen. Als producten te zwaar zijn, dan helpt de klant mee. Tijdens mijn pauzes parkeer ik op mooie plekjes en geniet ik van het uitzicht. Ik ervaar een enorm gevoel van vrijheid in mijn baan. En wat een luxe om 40 uur te kunnen werken in 4 dagen tijd! Ik word door mijn collega’s nooit anders behandeld omdat ik vrouw ben, maar altijd als een van de jongens. En dat vind ik prima!”

 

Sandra Kuipers, 46 jaar, in dienst sinds 2019

Functie: Transport Coördinator Apeldoorn

Werkt: 36 uur

 

“Ik geef leiding aan de planners en chauffeurs bij GVT in Apeldoorn, Veendam en Zwolle: zo’n 110 mensen, op 2 na allemaal mannen. Toen ik hier vorig jaar kwam werken, voelde het alsof ik in een warm bad stapte:  prettige collega’s en volop mogelijkheden om verbeterpunten aan te pakken. Wat ik, als echt mensenmens, heel fijn vind, is chauffeurs het gevoel te geven dat ze gehoord worden. En samen naar een oplossing te zoeken, zodat we allemaal tevreden naar huis kunnen. Ik werk graag met mannen, ik hou van hun no-nonsense mentaliteit en hun humor. En om dingen voor elkaar te krijgen is het soms een voordeel om vrouw te zijn.”

 

Marie-Louise Breurkens, 48 jaar, in dienst sinds 2016

Functie: Accountmanager voor Solar Nederland  

Werkt: 40 uur

 

“Ik heb me vanaf dag 1 heel erg thuis gevoeld bij GVT. Het dynamische van het logistieke vak trekt me enorm. Geen dag is hetzelfde. In mijn control tower functie ben ik van A tot Z betrokken bij het hele proces rondom onze klant Solar. Dat betekent veel contacten, zowel intern als extern met onze klant. Ik voel me wel prettig in deze mannenwereld: no nonsense, gewoon met de voeten in de klei hard werken. Zolang je je als vrouw maar niet op de kast laat jagen en zo nu en dan mee lacht om een schuine mannengrap, zit je goed!”

 

Evelien Eigeman, 34 jaar, in dienst sinds 2011.

Functie: manager Finance & Control, lid van directieteam.

Werkt: 40 uur

 

“In de logistieke wereld van GVT krijg ik volop de gelegenheid om mezelf te ontwikkelen, om kansen te zien, initiatieven te tonen en met verbeteringen te komen. Bij GVT kan ik een echte ondernemer zijn en dat is geweldig. Ik voel me hier heel erg thuis: er heerst een fijne sfeer, zonder ellenbogenwerk. Intern hoef ik als vrouw nooit te vechten voor mijn positie. Maar bij externe meetings heb ik dat wel eens meegemaakt. Dan zie je mannen soms denken: ‘wat doet dat meisje hier?’ Ik vind het dan een uitdaging om, uiteraard op een bescheiden manier, te laten zien dat ik wel degelijk veel kennis en ervaring heb. En dan zie je al vrij snel respect ontstaan. Dát vind ik dan leuk!”

Evelien sluit af met: “Wij vinden het erg belangrijk om een goede verhouding tussen mannen en vrouwen te hebben. Alleen maar mannen of alleen maar vrouwen in een team werkt in onze ogen nooit optimaal, omdat je dan bepaalde invalshoeken mist. Mannen en vrouwen hebben verschillende kwaliteiten en bekijken situaties of werkzaamheden dus ook op verschillende manieren. Door een goede mix in de verschillende teams, kunnen mannen en vrouwen elkaar juist heel goed aanvullen en versterken. Zo hebben we fijne teams met gemotiveerde medewerkers opgebouwd!”

 

gvt woman on top

Hiervoor komen wij elke ochtend uit ons bed

En daarom moet u bij GVT zijn...