_BDF3847.jpg

Goudgerande IT ontwikkelingen

09/06/2017

Digitalisering was één van de belangrijkste onderwerpen tijdens Transport Logistic in München,de grootste logistieke vakbeurs ter wereld die in mei plaatsvond. Digitale data werden het nieuwe goud van de Transport en Logistiek sector genoemd. Bij GVT Group of Logistics worden steeds verdergaande stappen gezet op het gebied van automatiseren van informatiestromen en het digitaal aanleveren van data. Joeri Stok, manager IT, praat ons bij over de nieuwste ontwikkelingen.

 

Qlik Sense: snel een helder overzicht van de resultaten

Het nieuwe sofware pakket Qlik Sense stelt ons in staat om op een eenvoudige en snelle manier allerhande rapportages te maken. Deze overkoepelende software kan data onttrekken uit al onze systemen, om dat vervolgens op alle mogelijke manieren met elkaar te combineren. Hiermee kunnen wij snel op vragen van klanten inspelen en anticiperen op informatievoorziening die voor hun bedrijfsvoering van belang is. Met Qlik Sense kunnen we onze processen veel beter meten en de uitkomsten in mooie rapportages weergeven.

 

Synple: optimale vrachtcombinaties

Synple is een online uitwisselingsplatform tussen diverse vervoerders, waar we momenteel een pilot mee draaien. Om de pieken en dalen in volumes goed op te kunnen vangen, biedt samenwerking met andere betrouwbare partners soms uitkomst. Waar wij een piekmaand hebben in volumes, hebben zij wellicht nog ruimte. Onze klanten verwachten van ons een hoge mate van flexibiliteit, die we door deze horizontale samenwerking nog beter kunnen garanderen. Synple berekent met kunstmatige intelligentie de meest optimale opties voor het bundelen van lading en het reduceren van lege kilometers.

 

Boordcomputerinfo uitgebreid

Om te voldoen aan de toenemende behoefte naar meer zending details, hebben we onlangs alle boordcomputers in de trucks aangepast. Door deze intelligentie update kunnen we sneller en nauwkeuriger op zaken anticiperen en onze klanten (en hun klanten) uitgebreid informeren over het verloop van de zending.

 

Scanning verder uitgerold

Bij de cross dock activiteiten op de diverse hubs wordt de scanning functionaliteit verder uitgerold. Alles wat in een depot binnenkomt en er vaak enkele uren later alweer uitgaat, moet worden gescand. Alleen op die manier kunnen we al die puzzelstukjes die we s nachts in onze hubs naar binnen brengen, op een geordende en hapklare manier er weer uit krijgen. Klanten kunnen op elk gewenst moment via het portal de goederen volgen. Bij afwijkingen in het proces gaat er direct een melding naar de klant.

 

IT ontwikkelingen voor intermodaal

Voor het toenemende aantal klanten dat gebruik maakt van de spoorverbindingen, ontwikkelen we momenteel een web portal. Hierop kunnen zij binnenkort zelf hun boekingen maken en de goederen volgen tot aan aflevering bij de eindbestemming. Ook is er sinds kort een aparte website voor het intermodaal vervoer, www.gvtintermodal.com. Verder werd een nieuw TMS aangeschaft, speciaal voor intermodaal vervoer, dat het hele traject, inclusief het voor- en natransport, ondersteunt. Hierdoor kunnen wij de verschillende modaliteiten nog efficiënter op elkaar afstemmen.

 

Warehouse: werken op stuks niveau

Ook voor onze warehouse activiteiten hebben we een nieuw portal ontwikkeld, waarop klanten zelf 24/7 hun orders in kunnen geven en de voorraadstanden kunnen checken.

 

 

Hiervoor komen wij elke ochtend uit ons bed

En daarom moet u bij GVT zijn...