Bas Klijn_Orffa_BDF5109_bewerkt.jpg

Grote efficiencyslag door samenwerking Orffa en GVT

29/06/2020

In 2015 besloot Orffa op brede schaal samen te gaan werken met GVT. Nu, vijf jaar later, wordt het contract verlengd voor weer eenzelfde periode. “Met GVT als logistieke partner hebben wij een enorme efficiencyslag kunnen maken”, aldus Bas Klijn, logistic manager bij Orffa en destijds al betrokken bij de overgang naar GVT.

 

Orffa levert additieven voor diervoeders, zoals mineralen, vitaminen en aminozuren. Deze producten in poedervorm zijn in zakken verpakt. Een groot deel van deze additieven koopt Orffa in het Verre Oosten of bij Europese producenten. Een ander deel wordt door henzelf ontwikkeld en gefabriceerd. Naast het hoofdkantoor in Werkendam heeft Orffa filialen in de meeste Europese landen, maar ook in bijvoorbeeld Zuid-Afrika, India, Mexico, Brazilië en Colombia. In totaal werken er zo’n 120 medewerkers. De voedingsadditieven worden wereldwijd geleverd aan bedrijven in de diervoederindustrie.

GVT verzorgt voor Orffa een groot deel van de totale logistieke handling. “Dat begint bij de inbound containers, zo’n 700 per jaar”, vertelt Bas. “Dat gaat allemaal via BTT. Via een portal kunnen wij de prioriteiten aangeven in geval van spoedcontainers. Dat werkt heel gemakkelijk en snel.” De containers komen naar het GVT pand aan de Rheastraat in Tilburg, waar Orffa zo’n 4.000 palletplaatsen in beslag neemt. “De complete warehouse handling wordt door GVT mensen gedaan,” vertelt Bas. “Het is een vaste ploeg medewerkers die ons product kent. Soms zijn er wel eens personeelswisselingen, maar die weet GVT altijd heel goed op te vangen. Wij hebben daar in ieder geval nooit hinder van.”

 

Centrale warehouse locatie

Ook de locatie van het warehouse was een van de meewegende factoren bij de overstap naar GVT. “Voorheen zaten we met onze opslag in Zeeuws-Vlaanderen. De locatie in Tilburg is voor ons vanuit Werkendam veel makkelijker bereikbaar. Als er lastige orders zijn of nieuwe producten dan zijn we snel even heen en weer gereden om het met eigen ogen te zien.” Om Orffa als klant optimaal tegemoet te komen, haalde GVT het GMP certificaat, dat gewenst is voor de opslag van diervoeders. Ook is er, onder regie van GVT, nog een separate ADR-opslag op een tweede locatie.

 

Alles geautomatiseerd

Per dag stuurt Orffa 40 tot 50 orders via EDI naar GVT, variërend van 1 pallet tot een volle vracht. “Vóór GVT werkten we nog met pdf-orders via email. Nu zijn onze systemen aan elkaar gekoppeld en gaat alles elektronisch via ons portal. Daardoor is de hele orderflow veel minder foutgevoelig geworden. Ook het track&trace systeem voor onze outbound werkt perfect. Wij zijn altijd real time op de hoogte van waar een zending zich bevindt.”

GVT verzorgt voor de Benelux, Duitsland en Frankrijk ook nog de distributie van de Orffa producten naar de eindbestemming. Om hun partnership verdere bekendheid te geven bedrukte GVT een zestal trailers met het Orffa logo.

 

Een partner die meegroeit

“Wij gaan vol vertrouwen een tweede periode van vijf jaar aan met GVT”, aldus Bas. “Wij hebben in GVT een logistieke partner die onze vragen serieus oppakt. We hebben maandelijks een meeting over lopende zaken en wat er nog verbeterd kan worden. En als iets niet mogelijk is, dan wordt dat ook eerlijk gezegd. Geen loze beloftes dus. Onze business groeit nog steeds en daar past een partner bij die met ons mee kan groeien. GVT heeft bewezen dat ze dat kunnen!”

Hiervoor komen wij elke ochtend uit ons bed

En daarom moet u bij GVT zijn...