Opleidingen klaslokaal_BDF5425.jpg

GVT Academy naar next level

29/06/2020

Met het in dienst nemen van Kenneth van den Berk in september 2019 als extra trainer en chauffeursinstructeur heeft de GVT Academy een nieuwe impuls gekregen. Bijna alle opleidingen kunnen nu in huis worden gevolgd. Praktijktrainingen voor het besturen van rijdend materieel  gebeuren in het warehouse of op het buitenterrein. Naast het al bestaande mobiele Experience Center kwam er een gloednieuw, mooi ingericht klaslokaal, waar Kenneth zijn leerlingen bijspijkert in de theorie.

 

Nieuwste trainingsmaterialen

“Het is geweldig hoe hier geïnvesteerd wordt in allerhande zaken om de trainingen te optimaliseren”, vertelt een enthousiaste Kenneth, terwijl hij enkele gloednieuwe EHBO-poppen laat zien, waarmee geoefend kan worden voor de BHV-opleiding. Voorheen had Kenneth een eigen rijschool, maar hij zocht meer uitdaging en afwisseling. Die vond hij in deze nieuwe functie binnen GVT, waar hij als een spin in het web met heel veel afdelingen contact heeft en ondersteuning biedt door het geven van training en instructies. “Ik ben een verlengstuk van de HR-afdeling, maar ook bijvoorbeeld van Kwaliteit en van Warehouse. Ik heb korte lijnen naar iedereen, kan snel schakelen en dat werkt heel prettig. Sommige trainingen die ik geef, schrijf ik zelf, helemaal aangepast aan de GVT-wijze van werken. Echt maatwerk dus.”

 

Introductieprogramma nieuwe chauffeurs

Van rij-optimalisatie trainingen tot BHV-opleidingen, van de voor chauffeurs verplichte code-95 cursussen tot een opleiding voor terminal trekker chauffeur… het gebeurt tegenwoordig allemaal intern en veelal met eigen materialen en voertuigen. “Ik krijg hier veel vrijheid om zaken verder te ontwikkelen en nieuwe dingen te initiëren”, vertelt Kenneth. Zo kwam er een uitgebreid introductieprogramma voor nieuwe chauffeurs en zijn er door het hele land mentor chauffeurs om nieuwe collega’s wegwijs te maken in de werkwijze en de uitstraling van GVT. “Voordat een nieuwkomer echt alleen op pad gaat met een truck, heeft hij een uitgebreide inwerkperiode achter de rug. Onze slogan ‘We lead the way’ past daar echt perfect bij: wij nemen een nieuwe chauffeur bij de hand en laten hem uitgebreid zien hoe het er hier allemaal aan toegaat. Prachtig toch?”

 

Online trainingen

Naast de praktische trainingen voor chauffeurs en warehouse operators, geeft GVT alle kantoor medewerkers de mogelijkheid om zich via e-learning gratis bij te scholen. Iedereen heeft een eigen inlogaccount op GoodHabitz gekregen en kan daar zelf kiezen uit een groot en divers aanbod van online trainingen.

Hiervoor komen wij elke ochtend uit ons bed

En daarom moet u bij GVT zijn...