gvt_announcement_v7.jpg

GVT Transport & Logistics maakt stap in ontwikkeling datagedreven logistiek bedrijf

15/05/2018
Brandstofbesparing, veiliger rijden en inzicht in materieel met Route42 N-able

 

Na een uitgebreide en succesvolle pilot gaat GVT Transport & Logistics (GVT) een groot deel van het wagenpark, vrachtwagens en trailers, koppelen aan het fleetintelligence platform van Route42. Hiermee neemt het bedrijf een grote stap in het werken met real-time gegevens en het nemen van beslissingen op basis van data. Zo kan GVT kosten en processen beter beheersen. Het gaat bijvoorbeeld om veilig gedrag van chauffeurs en brandstofgebruik, remote uitlezen van de tacho, maar ook om inzicht in stilstand en lokaliseren van materieel.

 

Intelligente systemen

Wil Versteijnen, directeur-eigenaar van GVT: “Over logistieke processen is steeds meer data beschikbaar. Met de  intelligente systemen van Route42 kunnen wij onze besluitvorming  verbeteren op basis van de verkregen data. De resultaten van de pilot waren zo overtuigend dat we een deel van onze vrachtwagens gaan voorzien van N-able en de trailers van N-dure.  Dit zien we als een eerste stap in onze partnership. GVT wil blijven innoveren om de business te verbeteren en dat doen we samen met Route42.”

 

Brandstofbesparing, veiliger rijden en inzicht in materieel

De fleetmanager en chauffeurscoach ontvangen via het Route42 platform realtime notificaties, zodat ze direct actie kunnen ondernemen als dat nodig is. Bovendien wordt tijdens de pilot in Tilburg duidelijk dat met name op de rondweg van en naar de thuisbasis opmerkelijk vaak geremd werd. Door hier concreet op te sturen is het remgedrag verbeterd. Dat is duurzamer en veiliger. Het onnodig stationair verbruik op eigen terrein is ook aangepakt naar aanleiding van de pilot.

 

Tot slot kan GVT veel tijd besparen nu het bedrijf met behulp van lokatiegegevens precies kan zien op welke van de vijf locaties – Tilburg, Alkmaar, Apeldoorn, Veendam of Willebroek - hun wagens en trailerunits zich bevinden.

 

Geen extra kastjes in de auto

De N-able wordt geïntegreerd in de huidige boordcomputers van GVT.  Dit zorgt dat er slechts een CAN koppeling nodig is en met de huidige  tablets  gewerkt kan worden.

 

Hiervoor komen wij elke ochtend uit ons bed

En daarom moet u bij GVT zijn...