NIET KRAANBARE _ IMG_9364.JPG

Nieuwe trailerservice op railtraject Polen

21/12/2020

Nieuwe trailerservice op railtraject Polen

Een trailer op de trein vervoeren: dat was al mogelijk voor bepaalde typen opleggers met grijpstukken (huckepack trailers). Door de toepassing van een nieuwe techniek, uniek voor Nederland, kan GVT sinds kort elk type trailer op de trein laden. Om zo file-loos en snel via het spoor het lange traject naar Polen te overbruggen.
 

Hoe werkt het?

De vrachtwagen rijdt over een metalen platform, dat naast de trein staat opgesteld. De oplegger blijft achter op het platform, dat dienst doet als een soort grote pallet. Met een speciale kraan, die ook gebruikt wordt voor het laden van huckepack trailers, wordt de metalen constructie met trailer erop, opgepakt en op een treinwagon geplaatst. De constructie is exact afgestemd op de binnenkant van de wagon en valt er naadloos in.
 

Geschikt voor alle soorten trailers

Met deze nieuwe techniek is het mogelijk alle soorten trailers (inclusief kiep- en tanktrailers) en dus ook alle soorten producten te vervoeren met de trein. Zo kunnen nog meer vrachtwagens van de weg gehaald worden en via het spoor het traject naar Polen afleggen. Na een leadtime van slechts 13 uur komt de trein op de GVT terminal in Rzepin aan. Daar wordt de trailer inclusief het platform weer van de trein getild. Een truck pikt de oplegger op en legt het laatste stuk naar de eindbestemming via de weg af.

GVT Intermodal beschikt momenteel over 16 metalen platforms om de trailers op te vervoeren.


Interesse om uw trailers via het spoor naar of van Polen te vervoeren? Neem dan contact op met:
Aryan van Zoest , a.vanzoest@gvtintermodal.com of 06-31914519
Jordy Versteijnen, j.versteijnen@gvtintermodal.com of 06-46062258

Hiervoor komen wij elke ochtend uit ons bed

En daarom moet u bij GVT zijn...