HEADERS - trein.jpg

Onze mensen - Bram Biemans

13/01/2020

Bram Biemans kwam op 1 oktober 2019 in dienst bij het bedrijf waarvan hij al jaren geleden riep: ‘GVT, dat is een organisatie waar ik graag nog eens voor zou willen werken.’ Of dat ook daadwerkelijk zo is, kan hij inmiddels volmondig beamen, want sinds een paar maanden is Bram, naast Stan Hamers, operationeel directeur bij GVT. “En dat bevalt supergoed!”

Bram studeerde Logistiek & Economie aan de Hogeschool Nijmegen-Arnhem (HAN). Hij werkte ruim 11 jaar in diverse functies (logistics engineer en business unit manager) bij Van den Bosch Transporten in Erp en later Rotterdam (short sea en deep sea business). “Toen mijn 12,5 jarig jubileum in zicht kwam, kreeg ik de kriebels. Ik vond het destijds nogal suf klinken, al zolang bij dezelfde baas.” Tijd voor verandering! Bram accepteerde een baan bij Geodis in Rotterdam, waar hij verantwoordelijk was voor de Benelux operatie. “Werken voor een wereldwijde Franse staatsonderneming, dat was totaal anders dan de dynamiek die ik gewend was binnen een familiebedrijf. Ik heb daar veel van geleerd.”

 

Onderdeel zijn van een jonge, moderne club

In 2017 had Bram genoeg van het dagelijks pendelen naar Rotterdam en werd operationeel directeur bij De Rooy Transport in Son. Daar had hij al snel te weinig uitdaging en te weinig kans tot persoonlijke ontwikkeling. En toen kreeg hij afgelopen zomer het verzoek om eens een kop koffie te komen drinken bij GVT. “Ik kende Wil en Stan uit mijn tijd als logistics engineer, toen ik een paar projecten voor de BTT organisatie heb mogen uitvoeren. De kracht van dit familiebedrijf trok me enorm. Wil is een echte ondernemer, die kansen ziet en ze dan ook pakt. Er is een duidelijk plan voor de toekomst. Er heerst hier een open, prettige sfeer en iedereen is bereid elkaar te helpen. Dat komt voor een deel zeker door het enthousiasme dat Wil en Stan ook zelf uitdragen, hun deur staat altijd open. Dit is echt een moderne club, met een jong team en een geweldige uitstraling. Die spirit van GVT sprak me zo aan, dat de keuze snel gemaakt was.”

 

“De ondernemingsgeest en de energie bij GVT spreken mij enorm aan”

 

Focus op Intermodal en BTT

Bram gaat zich als operationeel directeur vooral focussen op GVT Intermodal Freightmanagement en BTT Multimodal Container Solutions. Tijdens een aantal intensieve introductieweken doorliep hij veel afdelingen binnen het bedrijf. “Hier is het lekker ‘volle bak gaan’, daar krijg ik echt veel energie van.”

Om de verwachte volumegroei van en naar China in de toekomst goed te kunnen verwerken, moet de intermodale operatie fit en goed gestructureerd zijn. “Daar werken we nu hard aan”, vertelt Bram. Bij BTT staan er voor 2020 ook heel wat projecten op stapel, waar Bram samen met het team de schouders onder gaat zetten. “Zo gaan we de mogelijkheid bekijken om een team van eigen treinmachinisten op te leiden, zodat we rondom de terminal zelf met treinen kunnen rijden. Ook op het gebied van inland trucking zijn diverse speerpunten benoemd waar we aan werken. Door deze ontwikkelingen kunnen we mensen en middelen op de terminals veel efficiënter gaan inzetten. Na de voortdurende groei in de afgelopen jaren is het in 2020 tijd om de BTT organisatie verder te stabiliseren, te zorgen voor optimalisatie van processen en een gezond rendement. Dat heb je nodig om als bedrijf te blijven investeren en ontwikkelen.”

 

Open communicatie

Bram hecht veel waarde aan een open communicatie, met ruimte voor discussie. “Ik vind het belangrijk om medewerkers mee te nemen in de ontwikkelingen. Hen te vertellen wat de hoofdlijnen zijn, op welke pijlers we willen focussen en binnen welke kaders we dat willen doen. Als je enthousiast en ‘eager’ bent om dingen te bereiken, dan heb je binnen GVT zoveel mogelijkheden, daar ben ik van overtuigd. Ja, deze job voelt zo goed, hier wil ik mijn 12,5 jarig werkjubileum wel gaan halen!”

 

 

 

Bram Biemans, operationeel directeur GVT group of logistics tilburg

Hiervoor komen wij elke ochtend uit ons bed

En daarom moet u bij GVT zijn...