_BDF7644.jpg

Onze mensen - Patrick Paulussen

16/12/2020

Patrick (41 jaar) is sinds 7 september 2020 in dienst bij BTT als commercieel manager. Samen met  Anke en hun kinderen Fleur (9) en Sem (5) woont hij in Oud Gastel. Zijn hobby’s zijn golf en korfbal.

 

Patrick Paulussen kende BTT al geruime tijd vanuit andere banen in het Rotterdamse. Na zijn studie commerciële economie begon hij zijn loopbaan bij Maersk op de customer service afdeling. Daarna werkte hij geruime tijd voor America Chung Nam (ACN Europe), een inkoopkantoor voor een Chinese recyclefabriek, waar hij allerlei logistieke functies doorliep. De laatste vier jaar was hij global procurement manager bij rederij Niledutch. Door een reorganisatie vanwege corona raakte hij afgelopen zomer zijn baan kwijt. Gelukkig niet voor lang.

 

“In mijn tijd bij ACN Europe kocht ik logistieke processen in en werkte ik veel samen met BTT. Ik had een bijzonder goed contact met Remon Versteijnen. Samen keken we altijd hoe we de business nog beter, nog efficiënter en tegen lagere kosten konden regelen. Ik heb BTT altijd een prachtig bedrijf gevonden. En in mijn achterhoofd ook altijd wel de wens gehad om ooit hier te gaan werken. Die kans deed zich dit jaar voor en heb ik met beide handen gegrepen.”

 

Opvolger?!

De afgelopen maanden heeft Patrick al kennisgemaakt met veel bestaande klanten. Meestal via online meetings, soms ook door bezoeken. “Als Remon mij voorstelt bij nieuwe klanten dan noemt hij mij soms zijn opvolger. Daar moet ik zo om lachen: het klinkt alsof hij een baan bij een ander bedrijf heeft gevonden en hier weggaat. En alsof ik een Versteijnen kan opvolgen…Ik neem alleen zijn commerciële verantwoordelijkheden over, zodat Remon meer ruimte krijgt zich met andere aspecten van de business bezig te houden.”

 

Aanpakken!

Patrick voelt zich als een vis in het water bij BTT. “De sfeer en de directheid binnen een familiebedrijf spreken mij erg aan. Hier worden geen politieke spelletjes gespeeld of met verborgen agenda’s gewerkt. Niet mauwen, maar gewoon doen. Dat matcht heel goed met mijn wijze van werken: gewoon aanpakken en het regelen voor die klant.”

 

Toekomst

Gevraagd naar wat hij de komende jaren wil bereiken, antwoordt Patrick dat hij de warme relatie met bestaande klanten wil voortzetten en waar mogelijk de service verbeteren. “Het compleet ontzorgen van die containerklant, zijn supply chain zo efficiënt mogelijk maken, dat is wat we bij BTT graag en goed doen.” Ook wil hij de business nog meer verdiepen, door bijvoorbeeld de empty depotfunctie op de terminals verder uit te breiden. Of door op zoek te gaan naar meer exportstromen om zo een betere balans te krijgen met import.

“Ik wil van toegevoegde waarde zijn voor dit bedrijf. En daar zet ik me helemaal voor in. BTT levert een vergaande dienstverlening. Wij kunnen de klant van A tot Z ontzorgen op het gebied van containers, dat is toch fantastisch? Ja, ik ben er echt trots op hier te werken!”

Hiervoor komen wij elke ochtend uit ons bed

En daarom moet u bij GVT zijn...