_BDF0382_bewerkt.jpg

Strategische samenwerking tussen GVT en ID-Logistics

20/12/2019

GVT Transport & Logistics en logistiek dienstverlener ID-Logistics Benelux hebben formeel hun krachten gebundeld in een samenwerkingsovereenkomst. De twee bedrijven, met beiden hun hoofdkantoor in Tilburg, werkten al geruime tijd samen. Sinds kort is GVT de dedicated vervoerder geworden voor enkele grote klanten van ID-Logistics. En dat mag gezien worden: GVT liet 10 trailers bedrukken in de ID-L huisstijl. Deze week zijn de trailers in gebruik genomen.

 

ID-Logistics

ID-L is een snel groeiende, logistieke dienstverlener van Franse origine, opgericht in 2001. In Frankrijk behoort het bedrijf inmiddels tot één van de grootste spelers in de logistieke branche, met wereldwijde vestigingen in 18 landen. In 2013 werd ID-Logistics Benelux opgericht, met het hoofdkantoor in Tilburg. Inmiddels beschikt de Benelux divisie van ID-L over 2 grote warehouse locaties in Tilburg (totaal 130.000 m²). Ook in Etten-Leur (70.000 m²), Amsterdam (20.000 m²) en Willebroek, België (100.000 m²) werden in de afgelopen zes jaar nieuwe vestigingen geopend of bestaande organisaties overgenomen. In 2020 breidt ID-L verder uit in ’s Hertogenbosch.

 

GVT

GVT Transport & Logistics is gespecialiseerd in fijnmazige 24-uurs distributie, alsmede LTL en FTL transport binnen de Benelux. Met vijf hubs op strategische plekken (Tilburg, Alkmaar, Veendam, Apeldoorn en Willebroek, België) kan het bedrijf pallet zendingen uit de hele Benelux snel overslaan en verder distribueren. GVT beschikt over een modern en duurzaam wagenpark met ruim 375 trekkende eenheden.

 

Dedicated GVT transport

GVT is inmiddels de exclusieve transportpartner voor enkele grote klanten van ID-L. Voor Makro verzorgt GVT vanuit Tilburg de dagelijkse transporten naar de 17 Makro winkels in Nederland. Ook voor Maxeda in het Willebroek-warehouse rijdt GVT de doe-het-zelf artikelen naar alle Brico en Praxis filialen in de Benelux. In de piekperiode kan dit oplopen tot 150 trailers per dag. Voor de nieuwe warehouse-operatie in ’s Hertogenbosch, die in het 3de kwartaal van 2020 start, wordt GVT ook de exclusieve vervoerder. “Door samen op te trekken leveren we een goed en duurzaam product”, aldus Stan Hamers, operationeel directeur GVT. “Dankzij de goede samenwerking tussen onze bedrijven kunnen we processen perfect op elkaar afstemmen, waardoor de klant ook echt ontzorgd wordt. Hierdoor ontstaat zowel voor de klant als voor zijn klanten een logistieke meerwaarde.”

Hiervoor komen wij elke ochtend uit ons bed

En daarom moet u bij GVT zijn...