_BDF0382_bewerkt.jpg

Strategische samenwerking tussen ID-Logistics en GVT

13/01/2020

GVT Transport & Logistics en logistiek dienstverlener ID-Logistics Benelux werken al geruime tijd samen. Sinds kort hebben ze hun krachten meer formeel gebundeld en is GVT de dedicated vervoerder geworden voor enkele grote klanten van ID-Logistics. En dat mag gezien worden!

 

Wie is ID-Logistics?

ID-L is een snel groeiende logistieke dienstverlener van Franse origine, opgericht in 2001. In Frankrijk behoort het bedrijf inmiddels tot één van de grootste spelers in de logistieke branche, met wereldwijde vestigingen in 18 landen. In 2013 werd ID-Logistics Benelux opgericht, met het hoofdkantoor in Tilburg. Inmiddels beschikt de Benelux divisie van ID-L over 2 grote warehouse locaties in Tilburg (totaal 130.000 m²). Ook in Etten-Leur (70.000 m²), Amsterdam (20.000 m²) en Willebroek in België (100.000 m²) werden in de afgelopen zes jaar nieuwe vestigingen geopend of bestaande organisaties overgenomen. In 2020 breidt ID-L verder uit in ’s-Hertogenbosch.

 

Warehousing als kernactiviteit

Marco van Walraven is sinds september 2017 Managing Director van ID-Logistics Benelux. Hij legt uit welke meerwaarde de samenwerking met GVT voor zijn bedrijf heeft. “In de strategie van ID-Logistics ligt de focus op warehousing. Opslag van goederen, lossen en laden, handling, repack, retourstromen afhandeling, e-commerce, noem maar op. Onze kernactiviteit ligt binnen de vier muren van een warehouse; dáár bieden wij onze klanten innovatieve en slimme oplossingen aan. Maar we doen zelf geen transport. Door deze nieuwe samenwerking met GVT kunnen we klanten een totaalpakket aanbieden: warehousing met dedicated transport binnen de Benelux. Een complete service dus met totale ontzorging op logistiek gebied.”

 

Dedicated GVT transport

GVT is inmiddels de exclusieve transportpartner voor enkele grote klanten van ID-L. Voor Makro verzorgt GVT vanuit Tilburg de dagelijkse transporten naar de 17 Makro winkels in Nederland. Ook voor Maxeda in het Willebroek-warehouse rijdt GVT de doe-het-zelf artikelen naar alle Brico en Praxis filialen in de Benelux. In de piekperiode kan dit oplopen tot 150 trailers per dag. Voor de nieuwe warehouse-operatie in ’s-Hertogenbosch, die in het 3de kwartaal van 2020 start, wordt GVT ook de exclusieve vervoerder.

 

Betrouwbaar en flexibel

“GVT vormt een betrouwbaar verlengstuk van onze service”, aldus Marco. “Wij werken heel prettig met hen samen. Als we naar een potentiele nieuwe klant gaan, dan doen we dat voortaan samen. Dan sluit Stan Hamers aan en kunnen we een mooi totaalpakket neerleggen: warehousing in combinatie met transport. De lijntjes tussen onze bedrijven zijn kort, waardoor we snel kunnen schakelen. Flexibiliteit is voor ons heel belangrijk en daar komt GVT ons goed in tegemoet. Het is bovendien handig dat we bij elkaar om de hoek ‘wonen’. Als wij onverwacht extra vervoer nodig hebben, dan helpt GVT ons altijd uit de brand.”

Bij beide bedrijven spelen zaken als ondernemerschap, innovaties en het denken in praktische oplossingen een grote rol. “Net als bij GVT zijn wij ook doeners. En entrepreneur-schap staat bij ID-L ook hoog in het vaandel. Mede door die overeenkomsten is het prettig zakendoen met hen.”

Om deze samenwerking ook meer zichtbaarheid te geven, heeft GVT 10 trailers in de huisstijl van ID-Logistics laten bedrukken. “Daar ben ik echt trots op!”, glundert Marco. “En het zal onze naamsbekendheid zeker ten goede komen.”

Hiervoor komen wij elke ochtend uit ons bed

En daarom moet u bij GVT zijn...