Wilskracht.jpg

Wilskracht

03/04/2017

 

De zomer moet officieel nog beginnen, maar de weergoden waren ons al vroeg in het jaar goed gezind. Op 3 april werd onze nieuwe terminal De Kempen bij Weert/Budel geopend onder een stralende zon. Een warme veelbelovende start van een mooie terminal, waar we in de komende jaren een flinke groei zullen gaan zien.

 

Ook het jaar 2017 kende een goede start. In de groeiende transportvolumes zien we dat de bedrijvigheid bij onze klanten toeneemt. Binnen ons landelijk distributienetwerk wordt de dropdichtheid steeds groter. Kijkend naar dat landelijk plaatje vind ik het altijd weer bijzonder om te zien hoe fantastisch goed Brabant het doet op logistiek gebied. Steeds meer grote distributiecentra vestigen zich in de regio Tilburg. De beschikbare grond voor nieuwbouw is vrijwel allemaal verkocht. Twee nieuwe bedrijventerreinen zijn in ontwikkeling.

 

Nog meer groei

De Rotterdamse haven maakte in de eerste helft van 2017 een groei door van 8%, wat wij terug zien in een stijgend aantal containers. Vorige maand meerde ’s werelds grootste containerschip aan op de 2de Maasvlakte: van de 22.000 containers aan boord werden er maar liefst zo’n 8.000 gelost in Rotterdam. Die enorme pieken in volumes zorgen regelmatig voor veel vertraging in de haven. Dat vergt veel flexibiliteit van ons als achterland operator. Het is dan erg prettig om over alle 3 de modaliteiten te beschikken, waardoor we makkelijk kunnen switchen tussen spoor, binnenvaart en weg. Voor onze klanten heeft dat een grote meerwaarde.

 

Steeds vaker weten we klanten aan ons te binden die ervoor kiezen hun totale supply chain bij ons neer te leggen in plaats van met 3 of 4 verschillende dienstverleners te werken. Met alle facetten binnen ons dienstenpakket - warehousing, cross docking, distributie en synchro-modale transportoplossingen -zijn wij voor velen een interessante partner. Dat zagen we in mei ook op de grote Transport Logistic beurs in München waar we veel nieuwe contacten hebben gelegd en een mooi podium hadden om onze nieuwe spoorproducten aan de man te brengen. Met succes!

 

Goede mensen maken het verschil

Automatisering is een groot aandachtspunt binnen onze organisatie. We blijven daar mooie stappen zetten, zoals u verderop in dit Journal kunt lezen. Automatisering stelt ons in staat om goederenstromen steeds beter inzichtelijk te maken voor onze klanten en processen te versnellen.Maar hoeveel je ook automatiseert, het is de mens die het verschil blijft maken in een goede dienstverlening.

 

De krapte op de logistieke arbeidsmarkt is voor velen een grote zorg. Gelukkig slagen wij er nog steeds in om goed personeel binnen te halen. In de backoffice afdeling hebben we een flinke groep jonge ambitieuze mensen, met de juiste bagage uit hun hbo- of universitaire opleiding. Wij geven de richting aan, zij pakken het op en gaan steeds zelfstandiger functioneren. Ik zie hen als onze denktank, slimme mensen die bouwen aan onze toekomst. Met onze eigen GVT academy leiden we jaarlijks zo’n 20-25 jonge mensen op tot chauffeur. In een mooi opleidingstraject, met eigen lesauto’s en eigen instructeurs, werken ze niet alleen toe naar dat chauffeursdiploma, maar brengen we hen meteen ook het GVT DNA bij.

 

Wij gaan vanaf juni tot in oktober gespreid met vakantie, zodat er steeds een goede basis aanwezig is om de operatie draaiende te houden. Want de tijd dat de zomermaanden rustig verliepen, ligt inmiddels ver achter ons. Ik wens u allen een fijne zomer toe!

Hiervoor komen wij elke ochtend uit ons bed

En daarom moet u bij GVT zijn...