_BDF0266.jpg

Wilskracht 2020

13/01/2020

De kerstboom is weer de deur uit en we zijn het nieuwe jaar vol energie begonnen. Toch wil ik nog even terugblikken op 2019, een jaar waarover we heel tevreden zijn. De slogan ‘Eerst beter, dan meer’ heeft zijn waarde bewezen. We bouwen doorlopend aan onze organisatie. We verstevigden ook de nodige afdelingen. We startten afgelopen jaar een OBM traject (Organizational Behaviour Management) waarin we alle leidinggevenden coachen op gedrag in de organisatie. Natuurlijk staan in dit soort trajecten performance en kwaliteit centraal. We hebben in het afgelopen jaar operationele functies in Tilburg gecentraliseerd. Er is hierdoor veel meer rust gekomen binnen het bedrijf en de klanttevredenheid is gestegen. Mede daardoor gaat 2019 de boeken in als een gezond jaar.

 

Zilveren jubilaris

Ook was er in 2019 een zilveren jubilaris. Michiel Dootjes, hoofd van onze werkplaats, was 25 jaar in dienst. Hij kreeg destijds personeelsnummer 36. Nu zitten we al op zo’n 950 medewerkers... Op dat soort momenten realiseer ik me hoe hard we gegroeid zijn in die kwart eeuw. En dat nog veel mensen, die toen aan de basis stonden van ons bedrijf, er nu nog steeds zijn. Nog altijd net zo gemotiveerd en betrokken als destijds. Dat vind ik heel bijzonder en doet mij goed.

 

AFAS award

Een ander feestelijk moment in 2019 was tijdens het AFAS gala, waar GVT de Beter Ondernemen award en de publieksprijs in de wacht sleepte. Met de AFAS software, die wij sinds twee jaar gebruiken, zijn al onze administratieve processen volledig geautomatiseerd binnen één pakket. GVT maakt optimaal gebruik van alle facetten van deze software, die helemaal in onze huisstijl is gebouwd. We zijn daarmee een bron van inspiratie voor andere bedrijven en dat werd beloond!

 

Trimodale terminal

2019 bracht ons ook de benodigde toestemming en subsidies van rijk, provincie en gemeente om de bouw van een trimodale terminal in Tilburg te verwezenlijken. In 2022 zal deze voor Brabant unieke ontmoetingsplek tussen weg, water en spoor gerealiseerd zijn. En zijn we voorbereid op de verwachte toekomstige groei in de containerlogistiek.

 

Economie normaliseert

Vooral in de laatste maanden van het voorbije jaar zagen we in onze sector veel overnames. Bedrijven die samengaan om te kunnen overleven en de klant te kunnen blijven bedienen. GVT heeft jaren geleden al ingezet op schaalvergroting en daarvan plukken we nu de vruchten. Met een goed gevulde orderportefeuille en klanten waarmee we lange termijn relaties hebben, gaan we het nieuwe jaar in. Een jaar waarin de economie, na enkele jaren van onstuimige groei, verder zal normaliseren. Een jaar waarin investeringen in verduurzaming en de oplopende filedruk de logistieke prijs doen verhogen. Een jaar waarin hoofdpijndossiers als de handelsoorlog tussen China en de VS, de Pfas- en stikstofcrisis, de discussie over de verdozing van Nederland, de Brexit en de dalende omzetten bij de automotive branche en Tatasteel van grote invloed zullen zijn op de hele logistieke sector.

Toch ben ik met veel vertrouwen (en weinig vrije tijd) aan het nieuwe jaar begonnen. Ik wens u allen voor 2020 veel gezondheid, geluk en zakelijk succes toe!

 

Wil Versteijnen

CEO

 

Hiervoor komen wij elke ochtend uit ons bed

En daarom moet u bij GVT zijn...