GVT GROUP 300px.jpg

Wilskracht juli 2020

29/06/2020

 

Hoe anders hadden we, bij de aftrap van 2020, het jaar op het vizier. Hoe anders pakte de werkelijkheid uit door een wereldwijde verspreiding van een onbekend virus. Door onze intensieve business met China waren wij, misschien al eerder dan veel andere logistieke bedrijven, bezig met wat het zou betekenen als dit langer zou gaan duren. We maakten prognoses en probeerden te voorspellen welke impact het stilvallen van de Chinese productie zou hebben voor de containerstromen en de inbound volumes in het warehouse. Gelukkig blijkt nu, maanden later, dat die dip niet zo groot was als wij zelf hadden ingeschat.

 

Informeren en geruststellen

Maar het virus kwam steeds dichterbij en vanaf half maart ging Nederland in een intelligente lockdown. Wij hebben als management toen de koppen bij elkaar gestoken en heel snel geschakeld. Naast praktische zaken als het faciliteren van thuis werken, het werken in extra shifts op kantoor en in het warehouse, het sluiten van de kantine, extra hygiëne maatregelen bij intensieve cross dock activiteiten, het verbod op reizen of bezoek en de schoonmaakfrequentie in onze gebouwen verhogen, lag onze prioriteit vooral bij het informeren en geruststellen van onze medewerkers. Vanaf het begin hebben wij gecommuniceerd dat onze mensen niet bang hoeven te zijn voor het verlies van hun baan. We hebben het werk dat er was zo goed mogelijk verdeeld onder de medewerkers, projecten en werkzaamheden naar voren gehaald en onderhoudswerk versneld. Ik ben er heel trots op hoe onze medewerkers zich door deze periode heen slaan. Zeker voor de chauffeurs, die op zoveel verschillende plekken komen, was het in het begin soms best beangstigend.

 

Vertrouwen uitstralen

Door niet in paniek te raken, maar juist vertrouwen en positiviteit uit te stralen werd de onderlinge saamhorigheid, over alle locaties heen, enorm groot. Bij ons vielen geen woorden als ‘crisisberaad’ of ‘crisismanagement’. Onze organisatie heeft gelukkig een goede spreiding aan klanten en producten, is op alle vormen van transport actief en kan meedeinen met economische plussen en minnen. Een ander groot voordeel in deze tijd zijn ons business intelligence tools: scoreboards en rapportages die ons direct inzicht geven in onze operationele performance. Daardoor hebben wij van dag tot dag goed inzichtelijk waar de kosten en de opbrengsten zitten. Zo kunnen we de operatie nauwkeurig volgen en waar nodig op- of afschakelen.

 

Vasthouden aan onze koers

Ook alle ingezette investeringen zijn, gewoon zoals gepland, allemaal doorgelopen: belangrijke IT-projecten, de afrondende bouw van 17.500 m² warehouse capaciteit bij terminal De Kempen in Weert, een nieuwe set bedrijfspresentaties met een bedrijfsfilm, de aanschaf van nieuwe trucks, het startschot voor de trimodale terminal in Tilburg en de aanvang van het grondwerk voor ons nieuwe logistieke centrum. Onze lange termijn strategie en het beleid voor de komende jaren blijven wij dus gewoon volgen.

 

De opgaande lijn weer te pakken

Positief gestemd beginnen we aan de tweede helft van 2020. In de blije wetenschap dat de regio Waalwijk-Tilburg voor de tweede maal is uitverkozen tot Nummer 1 hotspot van Nederland. En met het goede nieuws dat GVT in de Top100 van logistieke dienstverleners is gestegen van de 23ste naar de 19de plek, met een maximale score op het gebied van innovatie en ketenregie. We beginnen deze tweede helft van het jaar ook met de ervaring dat we voortaan lang niet voor elke bespreking in de auto hoeven te stappen, maar dat Zoom en Teams perfect kunnen werken voor overleg. Veel andere zaken voor 2020 zijn nog onduidelijk en afhankelijk van wat de globale economie gaat doen. Vooralsnog hebben wij, na een heel bijzonder tweede kwartaal, de opgaande lijn van de volumes en de bedrijvigheid weer te pakken.

De vakantieperiode zal er voor veel mensen anders uitzien dan gepland. Maar ook in eigen land, aan een gereserveerd terrastafeltje of in de achtertuin, kan het volop genieten zijn. Ik wens u allen een fijne zomer, vol zon en vertrouwen!

 

 

Wil Versteijnen, CEO

Wil versteijnen directeur gvt group of logistics

Hiervoor komen wij elke ochtend uit ons bed

En daarom moet u bij GVT zijn...