historie.jpg

Historie van GVT

Gebroeders Versteijnen Transport is in 1957 opgericht door de heren J.A.G en W.G.M. Versteijnen. In de afgelopen decennia maakte het bedrijf tal van ontwikkelingen door. Vooral de jaren tachtig en negentig brachten vergaande professionalisering. GVT groeide onder de huidige generatie uit tot een allround logistiek dienstverlener met een multimodaal en duurzaam karakter. Inmiddels heeft GVT altijd een passend en betrouwbaar antwoord op een breed scala aan (complexe) vraagstukken op het gebied van transport en logistiek.

 

Weg, water en r‚Äčail

Met de oprichting van Barge Terminal Tilburg (BTT) in 1998 en Rail Terminal Tilburg (RTT) in 2005 (later Railport Brabant) ligt de focus van GVT op een diversiteit aan vervoersmethoden: goederentransport via weg, water en rail. Vanuit de Rotterdamse zeehaven is per trein en binnenvaart een uitstekende achterlandverbinding ontstaan die in de toekomst nog verder zal uitbreiden.

 

De groei van GVT zet nog altijd door. Op dit moment werken bij GVT ruim 925 medewerkers en zijn er dagelijks zo'n 375 trekkende eenheden op de weg. Daarnaast zijn er dagelijks 6 binnenvaartschepen en meerdere treinen onderweg. In de eigen warehouses heeft GVT een opslagcapaciteit van ongeveer 175.000 m2. In 2012 en 2013 is hard gewerkt aan uitbreidingen op het gebied van rail en binnenvaart. Op industrieterrein Loven (Railport Brabant) is een nieuwe rail terminal gebouwd die aansluiting biedt op zowel het Nederlandse netwerk als internationale trajecten. Daarnaast is een tweede binnenvaart terminal gerealiseerd op industrieterrein Vossenberg. Met de overname van Huisman Transport in 2014, waar sinds 2005 een alliantie mee bestond, is het distributienetwerk Lean Logistic Solutions volledig in eigen beheer van GVT gekomen. Onder de naam Lean Logistic Solutions werken de 3 GVT bedrijven GVT Transport & Logistics Tilburg, GVT Transport & Logistics Alkmaar en GVT Transport & Logistics Apeldoorn met elkaar samen om fijnmazige 24-uurs distributie in de Benelux te realiseren.

 

 

Hiervoor komen wij elke ochtend uit ons bed

En daarom moet u bij GVT zijn...