_BDF4349.jpg

binnenvaart

BINNENVAART

BARGE TERMINAL TILBURG

 

Sinds de oprichting van Barge Terminal Tilburg is filevrij transport tussen Tilburg en Rotterdam werkelijkheid geworden. Dit maakt containervervoer vanuit de Rotterdamse haven een stuk efficiënter.
 

Door gebruik te maken van vervoer per binnenvaart worden ‘just in time’-deliveries mogelijk. De klant kan hierbij vertrouwen op gegarandeerde aflevertijden. Bovendien is vervoer over het water milieuvriendelijker dan traditioneel vervoer over de weg.

 

Voordelen van container vervoer over water

Containers worden over de filevrije en uiterst betrouwbare waterweg vervoerd. De Barge Terminal Tilburg verzorgt aansluitend de distributie in de regio per spoor of via de weg. Besparing in opslagkosten is een ander voordeel van de Barge Terminal Tilburg. De Rotterdamse haven dient als een echte overslaghaven met hoge opslagkosten. Door een container direct per binnenvaartschip naar één van de binnenvaartterminals in Tilburg (Industrieterrein Loven of Industrieterrein Vossenberg) te vervoeren, kunnen deze kosten aanzienlijk worden beperkt. Ook besparingen op het gebied van detention- en demurrage kosten behoren tot de voordelen van Barge Terminal Tilburg.

 

‘Extended gate’ van Rotterdamse haven

Als binnenvaartterminal heeft Barge Terminal Tilburg de functie van ‘extended gate’ voor de Rotterdamse haven en verzorgt dagelijks meerdere afvaarten tussen Tilburg en Rotterdam. Barge Terminal Tilburg beschikt over een eigen wagenpark van meer dan 75 trekkende eenheden en ruim 300 containerchassis. Hierdoor is er altijd voldoende capaciteit om snel en flexibel in te spelen op de wensen van de klant. Dankzij een efficiënt aan- en afkoppelsysteem worden wachttijden en extra kosten bij het laden of lossen van een container voorkomen. Containervervoer en de bijbehorende processen worden aangestuurd door een centrale planning. De planning bepaalt de juiste modaliteit per vervoerstraject om de snelste doorlooptijd te realiseren. Door deze efficiënte werkwijze vinden per jaar meer dan 75.000 containers hun weg naar de klant.

 

 

MULTIMODALE TERMINAL DE KEMPEN

 

Sinds 2017 is ook Multimodale Terminal De Kempen in Budel in gebruik genomen. Precies gelegen op de grens van Limburg en Brabant wordt invulling gegeven aan de laatste witte vlek op de logistieke kaart van deze regio. De terminal speelt een belangrijke rol als draaischijf tussen de provincies Brabant en Limburg en is de ideale connectie voor containervervoer van en naar mainports in Antwerpen, Rotterdam en het achterland. 

 

EEN AANTAL CIJFERS

over hoe wij te werk gaan
900

MEDEWERKERS

staan dagelijks tot uw dienst
1500000

ZENDINGEN

worden jaarlijks succesvol afgeleverd
85000

VERVOERDE CONTAINERS

per binnenvaart per jaar

HIERVOOR KOMEN WIJ ELKE OCHTEND UIT ONS BED

en daarom moet je bij GVT zijn...